2012. szeptember 5., szerda

Krémes variációk

Ma, az eddigitől eltérően, a krémes változatra szavaztam. Két jól bevált alapból 3 különböző krémtetővel készítettem cupcake-ket. 


Az alap cupcake receptet, két már sikeres alkotóelemmel színesítettem. Egyrészt kakaóporral, egy másik adagot pedig eperszósszal (ez lehet pl. Monini eperszirup is). 
Ezúttal a marcipános, fondant-os befejezés helyett a krémeket választottam. 

Így készítettem csokis sajtkrémes, piňa colada és egy marcipános fantáziaváltozatot is. Utóbbit díszes cukorszórattal koronáztam meg. A csokis sajtkrémes pazar ízvilága olvasztott csokoládét, egy kisebb doboz Philadelphia sajtkrémet tartalmaz, szerencsendióval, bourbon vaníliás cukorral és fahéjjal fűszereztem. 


Csokis sajtkrémes csokis cupcake
alaprecept
a tésztához 1 púpozott teáskanál kakaópor
tetőhöz:
1 doboz (125 g) Philadelphia sajtkrém
150 gramm csokoládé megolvasztva
fűszerek: 1 TK bourbon vanília, 1 TK fahéj, csipet szerecsendió

A felolvasztott csokoládét több részletben a sajtkrémhez keverjük, a fűszereket hozzáadjuk, habosra keverjük, majd habzsákból a cupcake tetejére dolgozzuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...