2012. október 11., csütörtök

Csudacsoki

Még a hétvégén osztottam meg az amerikai Georgetown Cupcake-t facebook oldalamon, mert fantasztikus, letisztult csodákat találtam náluk. Azt hiszem, szakmátlan (bár tanuló) hobbicukrászként méltó szakmai példaképre leltem bennük. Engem elvarázsoltak.

Kép forrása: Georgetown Cupcake

Itt találkoztam a Valrhona chocolate cupcake-kel. Utánajártam a receptnek, és mivel sebtiben nem jutottam az elnevezést adó Valrhona kakaóporhoz, egy saját keveréket készítettem el. Az ihletnek megfelelően csokimázzal és pink színű krémsajtos glazúrral borítottam a csudacsokis cupcake-eket.

Csudacsoki cupcake 
az eredeti 'cup' egységekben írom (nem fordítom le csészére)
1 és 1/3 cup cukor (ez elméletileg 315 ml-nek felel meg)
1 cup liszt (236 ml)
1 cup kakaópor (236 ml) - ennek kéne Valrhona márkájúnak lennie, én jó minőségű hollandot használtam (természetesen nem cukrozottról van szó)
csipet só
1 kávéskanál szódabikarbóna
1 teáskanál sütőpor
1/3 cup író (79 ml) - mivel sem nem köpültem vajat, sem nem kapható, én most tejszínt használtam, de valószínűleg tejjel, tejföllel, esetleg kefírrel jártam volna el helyesen 
1 tojás
3 evőkanál olvasztott vaj
és az extra ráadás. 1/3 cup meleg kávé

A száraz és folyékony alkotókat külön-külön összedolgoztam, majd a két elegyet vegyítettem. 200 fokon 18-20 percig sütöttem. 18 darab készült a fenti mennyiségből.





Csokimáz
150 gramm étcsokoládé, amit felovasztunk
bele 75-80 ml habtejszín
esetleg 2-3 evőkanál finom, aromás likőr

Ha a fenti képnek megfelelően, simán mázként rakjuk fel (kenőkéssel és nem habzsákkal), akkor kb. 12 darabhoz elegendő ez a mennyiség.

Pink krémsajtos glazúr
1 doboz (100 gramm) Philadelphia vagy egyéb jó minőségű krémsajt
100 gramm porcukor
2 teáskanál vaníliaaroma
ételszínező (én pasztát használtam)


Csokiimádóknak obligát darab ;-)

Én viszont egy lágyabb ízre vágytam, úgy hogy egy megmaradt darabot kicsit máshogy készítettem el; a cupcake-et félbevágtam, és házi készítésű amarenalekvárral kentem meg. Na, ez is mennyei lett! 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...