2012. augusztus 31., péntek

Irány a suli!

Ahogy hét közben már kikotyogtam, saját back-to-school, azaz "irány-a-suli" tortával készülök az első szülött iskolakezdésére. Nemrég elkészültem vele...


10 tojásból készítettem egy téglalap alakú piskótát, amit először 2 szintre vágtam, majd összesen 4 egyforma kerekformát vágtam ki belőle. Ezt szintenként megkentem a túrós eperkrémmel.

Az eperkrémhez 250 gramm mirelit epret használtam, amit turmixoltam, majd egy tasak hidegen készíthető vaníliapudinggal kevertem el. (Ez bőven elegendő ahhoz, hogy édes legyen, de mégis megmaradjon az eper markáns íze, tehát további cukor, édesítés nem szükséges.) Végül 250 gramm zsírszegény túróval egészítettem ki. Ennyit a krémről ;-) (amilyen egyszerű, annyira tuti recept nálunk)

A borításhoz fehér fondant-t nyújtottam. Az 'ABC' betűket és '123' számokat, egyenként különböző színű marcipánból, kiszúróval készítettem el. Kis cukorsziruppal végeztem a ragasztást. A vajkrémes írást elősegítendő betűnyomóval készítettem elő a feliratot.


Szó se róla, van még mit tanulnom a fondant illesztését illetően, de kölkeim elismerését nézve  büszke lehetek a végeredményre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...