2012. augusztus 27., hétfő

Színezők, szivárványtorta

Imádom a rengeteg színes anyagot, sok-sok maturát, gyöngyöket, csillogó díszeket, de amivel nem vagyok kibékülve, az a színezés. Gyakorlatilag nem találtam eddig olyan színezőanyagot, ami ne lenne valami E-s borzalom. 

képek forrása: Apartment Therapy
Természetes színeket viszonylag könnyű elkészíteni gyümölcsökkel (piros-meggy, pink-eper, élénk sötét-szeder, rószaszín-málna, citrusok, menta, citromfű, stb.), vagy sötétet csokival, de mi legyen, ha egy kéket vagy markáns zöldet akarunk? Pedig, ha sütit készítek, főleg gyerekeknek, a gyerekeimnek, fontos, hogy tudjam, mi van benne, és az adottságokhoz képest még egészséges is legyen. 
A kölkeim imádnának egy ilyen színorgia szivárványtortát, de hogyan tudnék természetes anyagokból ilyen színeket varázsolni? Ezen még gondolkodom... ;-)

Ettől függetlenül igen egyszerű darab; színezett piskoták és egy fehér krém váltogatják egymást. A borítás pedig minden bizonnyal fondantból készült "fonalak" és golyók.

(A süti elkészítéséhez szükséges színezőanyag-csomag Mo-on is elérhető egyébként, kifejezetten szivárványtortához ajánlják, 6 szín a fentiek szerint.)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...