2013. október 30., szerda

Tiramisu golyó




Kicsit lusta háziasszonyos megoldás, de olyan desszerteket szerettem volna egy vendégségre készíteni, amik 1-1 falatok, ennyit lehet vétkezni és még csak leülni sem szükséges hozzá. 

A tortakészítésből megmaradt piskótát (úgy 1-1,5 bögrényi) meglocsoltam 2-2 evőkanál frissen főzött kávéval és amarettolikőrrel, majd a hűtőben állni hagytam. Közben egy fél doboz (kb. 10 deka) mascarponet kis cukorral és vaníliával habosra kevertem, pici rummal ízesítettem. Végül a két egyveleget összekevertem, újra állni hagytam. Később golyókat formáztam belőle, amit kakaóporban forgattam meg. Egy nap pihenő után pazar édesség. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...