2012. október 21., vasárnap

Szamoskurzus, a II. felvonás

A szerdai kezdés - a Szamos alapkurzus - után pénteken rögtön a 2. lépcsőre léptem, részt vettem a haladó tanfolyamon. 


Mindössze hárman voltunk, ami az összes eddigi tanfolyamhoz képest, ahol részt vettem, mindenképp csúcs - ilyen kis létszámot kevesen (senki) engednek meg (nyilván financiális okokból), de a törődés és hangulat páratlan élménnyel ajándékozott meg. Pap Zoli mester elhivatottsága és segítőkészsége, fiatalsága könnyed lendületet ad a foglalkozásnak.
4 darab apró piskótalap, ez mind, amiből kiindultunk, ennyit kaptunk készen. Ehhez először egy trüffelkrémet készítettünk étcsokoládéból és tejszínből. Majd a piskótát megtöltöttük és bevontuk vele. Itt egy rövid szünet következett, egy fincsi vacsora formájában, ami a kurzus árában természetesen benne foglaltatott. Míg mi eszegettünk (csirkét, salátát és palacsintát), a torta és a krém megdermedt annyira, hogy elkezdődhetett a bevonás. Ehhez először színező segítségével rózsaszín marcipánt készítettünk (a későbbi dekorhoz), majd nekiálltunk a marcipánbevonat kinyújtásának. A szögletes forma új kihívások elé állított, de sikerült a feladatot abszolválni.




A kész, bevont tortát "már csak" dekorálni kellett. Ehhez rózsaszín szalagot és masnit készítettünk. Tartalmas és hangulatos program volt, kellő sikerélménnyel :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...