2012. október 17., szerda

Szamos marcipánkurzus

Az önképzés nem áll meg, lesem a titkokat, tanulom a trükköket. A héten 2 alkalom erejéig a Szamos iskolájában igyekszem fejlődni, továbblépni.



A mai kurzus a marcipán megmunkálásáról szólt, és ezúttal is csak csupa jót mondhatok. A mester nagyszerű volt, az alapanyagról kár is litániát írnom, aki szereti a marcipánt, tudja, hogy a Szamos idehaza megkérdőjelezhetetlen minőség. 
Első körben rózsákat készítettünk, natúr, majd színezett marcipánból.

                Zoli, a mester mutatja                    mi meg készítjük...                                                                                                          
A rózsák után a makett-torta (ezúttal nem valódi tortával dolgoztunk, az majd a következő alkalom témája lesz) bevonása következett. Ezt már gyakorlottabban csináltam, és annyira elégedett voltam a végeredménnyel :) Kár, hogy a valódi torta nem ilyen illedelmesen viselkedik...


Simítgatás után jött a dekorálás, szalag, illetve levélformázás (pontosabban, mindenki azt készített, amihez épp kedve volt, a lelkes mester segédkezett, bemutatózott), majd a fotózás, oklevélátadás és csomagolás...


 
Pap Zoltán és az ügyes "kollégák"

Az igazán vicces az volt, hogy az egész kurzust egy kvázi kirakatban csináltuk, előttünk folyamatosan változtak a turistacsoportok, akik bőszen fényképezték a szorgos kezeket és a formálódó marcipánt. 

Folyt.köv. pénteken!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...