2012. december 16., vasárnap

Karácsonyi ajándék - az utolsó pillanatban

A saját készítésű ajándék, főleg gyerektől, vitathatatlanul egyedi megoldás. Idén arra gondoltam ajándékkísérő gyanánt csokit fogunk gyártani. Ebbe a gyerekeket is könnyedén be lehet vonni, készíthetnek saját ajándékokat.



Tekintsünk el attól, hogyan kell pontosan és szabályosan a csokival dolgozni, mi most nem temperáltunk, egyszerűen - gyerekkel és nagy konyhai takarítást mellőzve - készültünk.

Két fajta csokit olvasztottam fel, egy hagyományos, de tejcsokit (kis mennyiségű magas kakaótartalmúval lehet javítani rajta) és egy Wilton márkájú színes, kifejezetten ilyen célokra készült csokipasztillát. 



Egy tepsi alját kibéleltem sütőpapírral, és a gyerekek által válogatott kiszúrókat helyeztem bele. Ebbe folyattuk bele (úgy 5-6 mm vastagon) a folyékony tejcsokit.  Eztán következett a díszítés, elsősorban karácsonyi motívumokkal. 
Ráadásként a még díszítetlen tejcsokiba egy púpozott teáskanálnyi színes csokit teszünk, és hústűvel vagy fogpiszkálóval mintává dolgozunk, majd csak ezután díszítjük. Hűtőben rövid idő alatt megszilárdul, kivesszük a formából (inkább fémformákat használjunk vagy szilikont, mert a műanyagból nehéz törésmentesen kiszabadítani), és csomagoljuk.




Fehér csokiból éppúgy készíthetjük - ez egy korábbi, szülinapi ajándékkísérő darab.

Még van idő belevágni, boldog karácsonyi készülődést!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...