2013. január 19., szombat

Narancsos marcipánkrém - marcipános narancskrém

Mindegy is, hogy hívjuk, finom, az biztos.



Ugyanúgy kezdtem, ahogy a narancslekvárnál, a gyümölcsöt kifacsartam, majd lemértem. A narancslé harmadának megfelelő mennyiségű marcipánt lereszeltem (a reszelő durva, nagy lyukú oldalán), és a gyümölcslével összepürésítettem. Aztán a gyümölcshússal tűzre tettem, szép lassan összesűrítettem. 
A mandula, a marcipán erős zamata dominál a végtermékben. 

Ugyanez gyors változatban is elkészíthető, mondjuk egy bonbon vagy torta töltelékeként, abban az esetben az a fontos, hogy a felhasználandó marcipánhoz lassan adagoljuk hozzá a narancslevet, hogy a megfelelő sűrűsége megmaradjon. 
 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...