2013. január 15., kedd

Scone

Először egy dublini kiránduláson találkoztam vele, és azóta szerencsére még számos alkalommal, a scone eredetileg skót péksütemény.

 


Tésztája talán a pogácsához hasonlít a legjobban, készülhet mazsolával vagy anélkül.  Bővebb ismeretek a wikipedian is elérhetőek.

És akkor következzék a tészta, ahogy én csináltam.

SCONE

225 gramm liszt
2 teáskanál sütőpor
fél teáskanál só
30 gramm porcukor
55 gramm szobahőmérsékletű vaj
150 ml tej
mazsola - ízlés szerint, kb. 50 grammot használtam

A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
Konyhai géppel elegyítjük a hozzávalókat, amikor már kellően egynemű, liszttel megszórt konyhalapon befejezzük a gyúrást, majd kb. 1 cm vastagra nyújtjuk. 


Könnyű, kifejezetten kellemes állagú, lágy masszát kell kapjunk. Pogácsaszaggatóval formázzuk a kis zsemléket. 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük. 
Frissen, langyosan, házi készítésű (esetleg friss) lekvárral egyszerűen mesés, és szerintem elkészíteni is igen egyszerű. 


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...