2013. február 22., péntek

Narancsos csokis cupcake

A narancsos csokikrém után már nem kellett más, csak valami amire rátehetem - így született meg a krém tésztásított változata, ami feltűnően könnyű és finom lett. 



Narancsos csokis cupcake

125 gramm vaj
125 gramm barna cukor
125 gramm liszt
2 tojás
80-100 gramm étcsokoládé olvasztva
2 evőkanál Cointreau
2 teáskanál vaníliakivonat
1 púpozott teáskanál sütőpor
fél teáskanál szódabikarbóna

Az alaprecepthez hasonlóan a cukrot a tojással, majd a vajjal keverem össze, jöhet a liszt, vanília és a sütőpor, valamint a szódabikarbóna. Itt jön az újdonság, az olvasztott étcsokoládé, amit a már bekevert tésztába szépen lassan adagolunk. Nyugodtan kóstoljuk meg, mennyire lesz csokis. Eztán jön a cointreau, ami egy extra bukét ad az ízeknek. (Ha nincsen, más aromás likőrrel is helyettesíthetjük.)
200 fokon, légkeveréssel, 12-13 perc alatt készre sütjük. Egy könnyű, finom, lágy, levegős tésztát kapunk. Kitűnően illik hozzá a narancsos csokikrém, de egy egyszerű (félkész Manner) puncsglazúrral még tetézhejtük az ízorgiát. 






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...