2013. március 30., szombat

Kedvenc eperkrémem


Vitán felül áll, konyhámban ez az eperkrém az abszolút kedvenc, nagyon sokszor készítem, és nagyon hamar elfogy. Gazdag íze és könnyű elkészítése mellett, az állaga az, ami szinte bármilyen süteményhez felhasználhatóvá teszi. Ezúttal egy csokis cupcake tésztán mutatom be, és egyben kellemes és ízletes húsvétot kívánok! 




Tésztához:
-       125 gramm kristálycukor
-       2 tojás
-       125 gramm szobahőmérsékletű vaj
-       125 gramm liszt
-       2 teáskanál sütőpor
-       1/2 teáskanál szódabikarbóna
-       vanília vagy vaníliakivonat (esetleg vaníliaaroma)
-       3 evőkanál tej
-       2 evőkanál holland kakaópor
-       1 evőkanál Monini csokiszirup vagy Nesquick csokiszósz (elhagyható)

Krémhez:
-       500 gramm mirelit eper
-       2 zacskó hidegen készíthető vaníliapuding

A tojást és a cukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a vajat, majd a lisztet, a tejet, sütőport, szódabikarbónát és a vaníliát, végül a kakaóport és csokiszirupot. Papírformákba töltjük, és 200 fokos előmelegített sütőben 13-15 perc alatt megsütjük, majd rácson pihentetjük. 

A krémhez az epret felengedjük, és pürésítjük, a majd hozzáöntjük a pudingport és alaposan kikeverjük. Habzsákba töltjük, és a csokis cupcake-re adagoljuk.

Ráadásként ezúttal beleszúrhatunk egy-egy húsvéti marcipánfigurát. 
B o l d o g  h ú s v é t o t ! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...