2013. március 26., kedd

Répás cupcake

Kevertem, kavartam, és végre csináltam egy répás cupcake sorozatot. Könnyű, lágy és "ínycsiklandozó", ha hinni lehet kicsilányomnak ;-)

Rengeteg receptet lehet találni a neten, nekem is ajánlottak egyet, a gondolataim abból indultak el...

Répás cupcake 

3 tojás
250 gramm barna cukor
125 gramm vaj
250 gramm liszt
1 teáskanál vanília kivonat
5 teáskanál sütőpor
1 citrom reszelt héja 
300 gramm reszelt répa

Végtelen egyszerű összerakni: a tojást a cukorral habosra keverjük (a cukor felolvad, habos és világos lesz), majd hozzáadjuk a szobahőmérsékletű, darabolt vajat, jól összedolgozzuk. Ezután jön a liszt, a vanília és a sütőpor, végül a reszelt répa és a citromhéj. 
Kapszlikba vagy apróbb formákba töltjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük. 

Az alaprecepttel tovább kísérleztem, így bizton állíthatom, hogy a tésztának nagyon jót tesz 2-3 mokkáskanál fahéj, kis őrölt gyömbér, más változatban a citrom helyett narancs reszelt héja. 

A tetejére egy szintén gyors tető jön, mascarponet vaníliával és ízlés szerint porcukorral habosra keverünk, majd kis méretű tortakéssel a süti tetejére dolgozzuk. 
Ráadásként az obligát marcipánrépa!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...