2013. március 23., szombat

Malaspina


Valamikor nagyon régen, Malaspina torta néven kaptam még ezt az eredetileg olasz receptet egy kedves, gourmand barátnőmtől, azóta aktív és sikeres szereplője a konyhámnak. Csokiimádóknak kötelező!




 Gluténmentes csokitorta 

- 300 gramm étcsokoládé

- 100 gramm vaj
- 100 gramm nyírfacukor
- 4 tojás

A csokit és a vajat vízgőz felett elkezdjük megolvasztani. Közben a tojások sárgáját és a cukrot (normál esetben porcukrot) habosra keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Az olvadt csokis, vajas masszát először a cukros tojássárgájával keverjük össze, majd óvatosan a felvert fehérjével lazítjuk.
180 fokra előmelegített (nem légkeveréses) sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a belső magja még laza, csokis, de már nem folyékony.

Vaníliafagylalttal vagy tejszínhabbal és eperrel még csodásabb az ízélmény!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...